CA | ES |

Arcadi Navarro

Secretari General d'Universitats - Generalitat de Catalunya

Arcadi Navarro

Secretari General d'Universitats - Generalitat de Catalunya

Biography

El Sr. Arcadi Navarro és professor i investigador ICREA al Departament de Ciències Experimentals i de la Salut a la Universitat Pompeu Fabra, des del mes de gener ha encetat una nova etapa professional com a secretari d’Universitats i Recerca del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Especialista en genòmica evolutiva, ha dirigit el node de Genòmica de Poblacions de l’Institut Nacional de Bioinformàtica (INB). També ha estat al capdavant del Projecte EGA@Barcelona, la instal·lació a Barcelona de la base de dades de l’European Genome-phenome Archive.

Membre fundador i voluntari de Demòcrates de Catalunya, es defineix com a gestor i acadèmic.

 

PONÈNCIA:

INTEL·LIGÈNCIA COM A ESTRATÈGIA EVOLUTIVA

És fàcil estar d’acord amb l’afirmació que els humans hem evolucionat gràcies a la intel·ligència. Ara bé, què vol dir ser intel·ligents? Hi ha més d’un tipus d’intel·ligència? Si és així, aquestes intel·ligències han evolucionat independentment o en paral·lel? Hi ha altres espècies intel·ligents? I els humans, en concret, com és que som intel·ligents?

Una eina sorprenent per respondre a aquestes preguntes té a veure amb la reproducció i el sexe. La intel·ligència és una estratègia que els nostres ancestres van adoptar en algun moment de la nostra evolució, en major o menor mesura, perquè els garantís l’èxit reproductiu. Qualsevol aspecte de la nostra intel·ligència és, doncs, de manera directa o indirecta, una estratègia reproductiva.

Donat aquest fet. Què podem esperar del futur?

All session by Arcadi Navarro

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!